Via Vinera
Трябва да си пълнолетен, за да имаш страст към виното.
Имаш ли навършени 18 години?
Да
Не

Всичко за виното

От лозето до чашата само в нашия вино блог

via-vinera-азиатският-пазар

|

Via Vinera завладява и азиатските сърца

След редица европейски награди, вината на Via Vinera са оценени достойно и от азиатските винени експерти. Поредната висока оценка за Via Vinera идва от престижното издание на The Decanter Asia Wine Awards (DAWA). 3 нови отличия се присъединяват към богатата ни колекция от медали, с което можем да бъдем доволни от изключително успешната 2018 година.

Световните награди на британското винено списание „Decanter“ са едни от най-ценните във винения свят и са определящи за мнението на ключови международни партньори. Decanter Asia Wine Awards (DAWA) е събитие ориентирано към винопроизводителите, които се интересуват от партньори на азиатските пазари. Съдийските панели на DAWA се състоят от известни Masters of Wine, сомелиери, дегустатори и журналисти, които упражняват сериозно влияние върху регионалните пазари, а резултатите от конкурса допринасят за приемането на наградените вина от местните търговци и ресторантьори.

Тази година Via Vinera участва с три вина на DAWA 2018, всяко едно от които е отличено с награда:

–    Бронзов медал с 88 точки за Castellum Cabernet Franc 2015

–    Сребърен медал с 90 точки за Castellum Cabernet Sauvignon 2015

–    Сребърен медал с 93 точки за Via Vinera Merlot & Cabernet Sauvignon & Syrah 2016.

Медалите от DAWA 2018 са значително признание за ексклузивната серия от нашето портфолио – „Castellum“, вината които са отражение на вижданията ни за тероар и стил. Особено ценно за нас обаче е и поредното отличие, което най-новата ни серия “Via Vinera“ получава след толкова кратко присъствие на пазара. Всичко това показва, че новата ни визия и стил са правилната рецепта за бъдещи успехи не само в Европа, а и на други континенти.

VIA VINERA CASTELLUM BULGARIAN HERITAGE CONTOUR