Трябва да си пълнолетен, за да имаш страст към виното.
Имаш ли навършени 18 години?
Да
Не
Loading...
VIA VINERA CASTELLUM BULGARIAN HERITAGE CONTOUR
Представяме ви VIA VINERA

Представяме ви VIA VINERA

 

Миналият петък на 27 април 2018г., на изящно парти в Изба Карабунар беше представена Via Vinera - търговската марка, под която избата ще предлага своите качествени вина на ценители у нас и по света.

Новото име прокарва мост между традициите и съвременността в сърцето на Северна Тракия, където лозарството и винарството са част от живота на хората от хилядолетия и дава на древния занаят нова идентичност.

 

 

На събитието присъстваха партньори и медии, които бяха посрещнати лично от Стоян Желев и Ивайло Жеглов – съдружници в начинанието, което развиват на основата на споделената им страст към виното в сериозен бизнес проект.

 

След запознаване с плановете за развитие на лозовото стопанство и обиколка на изцяло обновената и разширена винарна, гостите успяха да се докоснат до целия процес, който стои зад изящните вина. 

 

 

След описанието на това изкуство – вино производството, енологът на избата Надя Дюлгерска проведе цялостна и опияняваща душата дегустация на последните вина в колекцията на избата. Представени бяха нови купажи и реколти, както и някои скрити бижута, които тепърва предстои да видим на пазара.