Трябва да си пълнолетен, за да имаш страст към виното.
Имаш ли навършени 18 години?
Да
Не
Loading...

Няколко филма за виното

VIA VINERA CASTELLUM BULGARIAN HERITAGE CONTOUR BISOU
Няколко филма за виното

Няколко филма за виното

 

Всичко свързано с виното е много кинематографично - огромните лозови масиви, озарени от слънцето, хладните изби, пълни с бутилки и бъчви, гроздобера… Не е чудно, че то присъства в толкова много филми. Има обаче няколко от тях, в които то е главен герой, или поне историята се върти около него. Ако не сте ги гледали, пригответе се за истинско кино + вино преживяване!

 

 

A Walk in the Clouds/Любов в Облаците (1995)

“Моето семейство има лозови масиви в Напа” - казва една красива, неженена и бременна жена на един войник, (Киану Рийвс) който се връща от Втората Световна война. Той се съгласява да се направи на неин съпруг, но скоро се влюбва в нея. Единственото, което им пречи е тираничният и баща.

 

 

 

Sideways/Отбивки (2004)

Ароматите му…те просто са най-обсебващото, брилянтно, вълнуващо и древно нещо на планетата. По този начин Майлс (Пол Джамати) описва виното Пино Ноар в тази ода за пътуването, приятелството и търсенето на перфектното вино, заснета в Санта Барбара.

 

 

 

 

A Good Year/Добра година (2006)

Ръсел Кроу играе банков инвеститор, който наследява шатото на чичо си във френската провинция. Спокойните, тучни лозови масиви не се съчетават с неговия натоварен, бърз начин на живот…или той трябва да го промени за да се спаси? Очарователната собственичка на кафене (Марион Котиард) прибавя щипка  сладка страст. 

 

 

 

 

SOMM (2012)

За 40 години, само 220 професионалисти са преминали изпитът за Майстор Сомелиер, който е смятан за едно от висшите постижения в знанието за виното. Този документален филм проследява кандидатите, докато те въртят чашите, отпиват и учат за теста.

 

 

 

Blood into Wine/Кръв във вино (2010)

Майнард Джеймс Кийнън от бандата TOOL води двойнствен живот. Този филм разказва освен за неговата музикална кариера, и за другата му страст - правенето на вино.

 

 

 

 

 

Bottle shock/Бутилка шок (2008)

По ценителски и с голяма доза хумор, Алън Рикман изобразява Стивън Спуриър - английски търговец на вино, който създава "Парижкото възмездие" - известна сляпа дегустация на френски и калифорнийски вина през 1976 г. в Париж. Филмът проследява и една буйна връзка между баща и син, която прераства в доверие.

 

 

 

 

 

Red obsession/Червена обсесия (2013)

Вълнуващата история на виното от Бордо до Пекин, разказана от Ръсел Кроу