Via Vinera
Трябва да си пълнолетен, за да имаш страст към виното.
Имаш ли навършени 18 години?
Да
Не

Всичко за виното

От лозето до чашата само в нашия вино блог

представяне на via vinera

|

Представяме ви Via Vinera

Миналият петък на 27 април 2018г., на изящно парти в Изба Карабунар беше представена Via Vinera – търговската марка, под която избата ще предлага своите качествени вина на ценители у нас и по света.

Новото име прокарва мост между традициите и съвременността в сърцето на Северна Тракия, където лозарството и винарството са част от живота на хората от хилядолетия и дава на древния занаят нова идентичност.

На събитието присъстваха партньори и медии, които бяха посрещнати лично от Стоян Желев и Ивайло Жеглов – съдружници в начинанието, което развиват на основата на споделената им страст към виното в сериозен бизнес проект.

След запознаване с плановете за развитие на лозовото стопанство и обиколка на изцяло обновената и разширена винарна, гостите успяха да се докоснат до целия процес, който стои зад изящните вина. 

След описанието на това изкуство – вино производството, енологът на избата Надя Дюлгерска проведе цялостна и опияняваща душата дегустация на последните вина в колекцията на избата. Представени бяха нови купажи и реколти, както и някои скрити бижута, които тепърва предстои да видим на пазара.

VIA VINERA CASTELLUM BULGARIAN HERITAGE CONTOUR