Via Vinera
Трябва да си пълнолетен, за да имаш страст към виното.
Имаш ли навършени 18 години?
Да
Не

Всичко за виното

От лозето до чашата само в нашия вино блог

Оранжевите вина от Bulgarian Heritage

|

Оранжевите вина от Bulgarian Heritage печелят световни фенове

Все по-важни за избора на потребителите стават директните референции от публикувани в мрежата мнения на други винолюбители. Във Великобритания, където виното е на особена почит от години, крайният клиент е достатъчно образован. А неговото мнение е ценено високо и той дори може да формира дълготрайни моди и тенденции.

Един от най-популярните винени сайтове в Кралството: The Wine Society (www.thewinesociety.com) високо оценява оранжеви вина от Bulgarian Heritage. Потребителите, поръчали и дегустирали виното от сайта дават обща оценка 3,5 от 4 възможни. Особено интересно, е че някои от винолюбителите за първи път дегустират оранжево вино. А какво по-ценно за един винопроизводител, неговото да бъде пионер и да формира вкусове: „Една от най-интригуващите и насладни бутилки, които съм поръчвала от сайта. Не само ще продължавам да го поръчвам, но и ще опитвам и други оранжеви вина.”

От Канада идва и друго признание: Société des alcools du Québec (SAQ) е правителствена организация. Тя има за цел да селектира и предлага на потребителите най-качествените вина от цял свят. Какво по-похвално от това да избере в портфолиото си Виа Винера с двете оранжеви вина от Bulgarian Heritage: мискет и димят? Явно интернационалната публика цени не само локалното, но най-вече комбинацията му с натуралното.

Както вече писахме подробно за био и оранжевите вина те са „новата-стара“ мода. Похвално е, че все повече интернационални потребители оценяват усилията на винопроизводителите да произвеждат възможно „най-автентичното вино“. А още повече ни радва факта, че в случая с Bulgarian Heritage виното е от типично български сортове!

Прочетете за местни сортове Димят – балканското Шардоне

VIA VINERA CASTELLUM BULGARIAN HERITAGE CONTOUR