Via Vinera
Трябва да си пълнолетен, за да имаш страст към виното.
Имаш ли навършени 18 години?
Да
Не

Всичко за виното

От лозето до чашата само в нашия вино блог

интернационалните-награди

|

Сезонът на интернационалните признания за Via Vinera e открит

След миналогодишните медали от редица международни винени конкурси – Decanter World Wine Awards, Decanter Asia Wine Awards (DAWA) и Concours Mondiales de Bruxelles – и през 2019 година Via Vinera стартира с отличия!

Към вече богатата колекция от медали, Via Vinera добавя още два бронза от Decanter World Wine Awards:
– 88 точки за Bulgarian Heritage Mавруд 2017
– 86 точки за Via Vinera Cabernet Sauvignon & Syrah 2016.

Световните интернационални награди на британското винено списание „Decanter“ са едни от най-престижните във винения свят и се ценят високо от ключови международни партньори на различни пазари.

Особено ни радва факта, че отново български локален сорт е оценен с отличие. Мавруд от серията Bulgarian Heritage 2017 е един от най-добрите примери за това, че дори и малко познати сортове намират своята публика, благодарение на качествата и стила си.

Серията “Via Vinera“ продължава да се утвърждава след толкова кратко присъствие на пазара. Същото вино получи медал и на миналогодишното издание на конкурса, което за пореден път потвърждава факта, че в България се произвеждат достойни за световния пазар вина от интернационални сортове.

Получаването на тези интернационални награди е сериозно признание за Via Vinera и знак, че посоката, в която се развиваме е вярна.

VIA VINERA CASTELLUM BULGARIAN HERITAGE CONTOUR